Subota, 12 lipnja, 2021

Ljekar kojem se vjeruje: Mostarski infektolog Jurica Arapović otkrio kada je moguć kraj epidemije u BiH

Nemojte propustiti

Iako vise fizički nije u bolnici, i dalje je maksimalno angažiran na suzbijanju epidemije i u kontaktu je s kolegama u bolnici i Kriznom stožeru.

Od pojave koronavirusa u Mostaru jedan liječnik posebno se istaknuo i postao osoba koja građanima Hercegovine u ovoj izvanrednoj situaciji ulijeva nadu i kojoj građani vjeruju. Riječ je o dr. Jurici Arapoviću, infektologu SKB Mostar i članu Kriznog stožera HNK.

Nakon što je bila pozitivna jedna od njegovih kolegica, dr. Arapović postupio je odgovorno po uputi nadležnog epidemiologa i samoizolirao se na četrnaest dana.

Iako vise fizički nije u bolnici, i dalje je maksimalno angažiran na suzbijanju epidemije i u kontaktu je s kolegama u bolnici i Kriznom stožeru.

Unatoč brojnim obvezama, pristao je na intervju za Večernji list kako bi širu javnost uputio u trenutačnu situaciju.

Arapović: Potrebna disciplina

Dr. Arapović govorio je o onom što se do sada napravilo u SKB-u Mostar kada je koronavirus u pitanju kao i o općenitoj situaciji s ovom pošasti koja je ograničila čitav svijet.

Također, smatra da bi, ako budemo disciplinirani, uz postupno uvođenje restriktivnijih mjera na terenu, kontrola i suzbijanje epidemije u ovoj zemlji bili mogući do početka ljeta.

Veliki intervju s istaknutim stručnjakom biti će u cijelosti objavljen u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH ovog utorka, 14. aprila.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo