Utorak, 19 siječnja, 2021

Ljekar preminuo dvije sedmice nakon što je primio vakcinu: Iz Pfizera ističu da ne vjeruju da njegova smrt ima “bilo kakvu direktnu vezu sa vakcinom”

Nemojte propustiti

Žestoka poruka Miloradu Dodiku iz Europske komisije: Migrante smjestiti na teritorij cijele BiH

Vlasti drugog bh. entiteta, Republike Srpske (RS), odbijaju da pomognu migrantima koji su se zadesili na njihovoj teritoriji. Vlasti...

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

- Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista...

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Mediji su prenijeli da su se na stopalima i šakama kod Michaela pojavile male tačke, te da je zbog toga primljen u službu hitne pomoći.

Američki ljekar Gregory Michael (56) preminuo je nešto više od dvije sedmice nakon što je primio vakcinu protiv korone kompanije Pfizer, objavio je Daily Mail, pozivajući se na izjavu njegove supruge Heidi Neckelmann.

Ona je navela da je Michael vakcinisan 18. decembra i da je preminuo 16 dana kasnije.

“U mojoj glavi je njegova smrt 100 posto povezana sa vakcinom. Nema drugog objašnjenja, istakla je Neckelmann, koja je objavila poduži post na Facebooku te opisala šta se dešavalo.

Neckelmanova je naglasila da je njen suprug bio veoma dobrog zdravlja, nije pušio, te da je samo ponekad konzumirao alkohol u društvu, vježbao i plovio kajakom.

Pored toga, posljednji ljekarski pregled pokazao je da je Michael bio potpuno zdrav.

Objava njegove supruge, Foto: Screenshot

Mediji su prenijeli da su se na stopalima i šakama kod Michaela pojavile male tačke, te da je zbog toga primljen u službu hitne pomoći.

Nikelmanova je rekla da je njen suprug prebačen na odjeljenje za intenzivnu njegu zbog loše krvne slike, nakon čega je preminuo od srčanog udara.

“Pfizer i BioNTech su svjesni su smrti zdravstvenog radnika šesnaest dana nakon primanja prve doze BNT162b2. To je krajnje neobičan klinički slučaj teške trombocitopenije, stanja koje smanjuje sposobnost tijela da zgruša krv i zaustavi unutarnje krvarenje”, objavio je The Sun.

Uprkos tvrdnjama Neckelmann, iz Pfizera ističu da ne vjeruju da Michaelova smrt ima “bilo kakvu direktnu vezu sa vakcinom”, te su istakli da je u toku istraga tog slučaja.

Direktor kancelarije za medicinsko istraživanje u okrugu Miami-Dade Darren Caprara izjavio je da je Michaelova smrt prva koju kancelarija istražuje zbog moguće povezanosti sa vakcinom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Avdo Avdić sve šokirao: ‘Ovi dokumenti su dokaz da je Hrvatska ilegalno prebacivala migrante u BiH’

Avdo Avdić je kazao da se lično uvjerio da se migrantima u kampu grijanje isključuje oko ponoći. Migrantska kriza i...

Možda vas zanima i ovo