Petak, 25 lipnja, 2021

Ljekari o buđenju Schumachera: Otvaranje očiju je dobar znak!

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Njemački neurohirurg Andreas Ciger izjavio je da je sedmostruki svjetski šampion F1 Mihael Šumaher dobro reagovao na proces buđenja iz vještački izazvane kome.

Ljekari Univerzitetske bolnice u Grenoblu su počeli proces buđenja Šumahera smanjivanjem doze sedativa, a jedan od znakova oporavka je i činjenica da je na kratko otvorio oči.

“Najbolji znak oporavka je samostalno disanje i reagovanje očiju”, rekao je Ciger.

Francuski ljekari ne žele da daju prognoze o procesu oporavka nemačkog vozača, iako Šumaher za sada pozitivno reaguje na sve testove. Čelnici bolnice su zabranili osoblju da daje medijima bilo kakve informacije o procesu buđenja Šumahera iz kome, koji može da bude dugotrajan.

Doktor Hajnc Peter Meke iz bolnice u Hamburgu iznio je svoje mišljenje.

“Ako se pacijent probudi, ljekari će da testiraju njegove reflekse da utvrde stanje nerava i mišića i obaviće neurološke testove. Onda će moći da daju prognozu”, naveo je Mecke.

Šef anesteziologije bolnice u Parizu Žan Manc kazao je da postoji mogućnost da je Šumaherov mozak teško oštećen.

“Ne možemo da kažemo koliko je dužina kome uticala na zaštitu pacijenta od dodatni oštećenja i kako će to da utiče na kvalitet buđenja. Činjenica da je koma trajala više od 15 dana ukazuje da mogućnost teških oštećenja”, rekao je Manc.

Njemac je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu. Sedmostruki svetski šampion u F1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji u bolnici u Grenoblu. Ljekari su ranije saopštili da je Njemac u stabilnom, ali kritičnom stanju.

(Kurir)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo