Petak, 18 lipnja, 2021

Ljepotica usred operacije grudi pala u komu, sada je kao biljka

Nemojte propustiti

Linda Perez
Linda Perez

Komplikacije ili greška liječnika? Amerikanka Linda Perez (19) je tokom estetske operacije pretrpjela teška oštećenja srca i mozga. Bila je u komi dva mjeseca.

Linda Perez (19) iz Miamija platila je 2800 dolara kako bi izgledala bolje. Već je taj iznos mogao biti sumnjiv jer se smatra da kvalitetna operacija povećanja grudi košta dvostruko više.

No Linda, majka četverogodišnjeg dječaka, nije ništa posumnjala. U augustu 2013. godine otišla je na zahvat u The Coral Gables, estetski centar u Miamiju, gdje joj je tokom zahvata povećanja grudi stalo srce.

Hitno su je prevezli u bolnicu Mercy, a njeni roditelji kažu da su je liječnici prilikom hospitalizacije smatrali praktički mrtvom. Preživjela je, ali je pala u komu. Dva mjeseca ležala je kao biljka, a liječnici su je pustili kući tek u novembru. No strahuju da se možda nikad neće oporaviti.

– Ne može sama hodati. Moramo je hraniti, kupati i odijevati. Slaba je, nemoćna i depresivna – kaže očajna Lindina majka.

linda

Roditelji su joj postali zakonski skrbnici, a žele to biti i njezinu malom sinu, za kojeg se Linda više ne može brinuti.

Hirurg koji ju je operisao nije nikad imao grešaka, ali anesteziolog je bio osuđen jer je na internetu ilegalno prodavao tablete protiv bolova. Roditelji su angažirali advokata i pokrenuli parnicu protiv klinike.

Još se ne zna što je prouzročilo Lindino stanje. Tokom zahvata je pretrpjela teška oštećenja srca i mozga. Liječnik koji ju je operisao nema nijednu mrlju u karijeri.

Zatražio je istragu Lindine medicinske historije jer sumnja da mu je ona prešutjela komplikacije pri porođaju koje su poslije dovele do problema na estetskoj operaciji.

(24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo