Petak, 30 srpnja, 2021

Ljubavno pismo islamiste supruzi: Nadam se da ti radi peć

Nemojte propustiti

Ljubavno pismo, čiji je autor navodno jedan pripadnik Islamske države ubijen u Alepu, kruži društvenim mrežama. U romantičnoj poruci džihadista poručuje svojoj izabranici da mu je teško bez nje i raspituje se o njenoj svakodnevici, prenosi Blic.

“Bio sam veoma sretan sa tobom. Srešćemo se uskoro u raju, ljubavi moja”, naveo je islamista porijeklom iz Čečenije koji se borio u Siriji. Poruka je navodno pronađena u njegovom džepu.

On dalje piše da je zabrinut za zdravlje svoje žene, budući da su zime u Čečeniji veoma hladne.

“Nadam se da ti radi peć. Ako ti je potreban novac, slobodno prodaj sve moje stvari”, navodi se u pismu.

Islamista takođe pominje da žali što ga je sudbina odvojila od njegove voljene, ali da tako “mora biti”.

“Volio bih da smo mogli zajedno da postanemo mučenici, ali to nije bilo moguće. Želim da znaš da si bila najbolja žena na svijetu”, piše on.

Pisma u kojima ozloglašeni teroristi otkrivaju svoju nežniju stranu nisu rijetkost. Kako prenose američki mediji, u razorenim gradovima Sirije je pronađeno mnogo ovakvih poruka.

Njih ne pišu samo muškarci, već i žene. U pesmi pod naslovom “Moja duša je ispunjena tobom”, autorka koja se potpisala kao Fatima žali što se njen muž priključio ISIS-u, ali kaže da je “svejsna da nije moglo drugačije”.

“Otišao si daleko od nas, ali blizu svom Tvorcu. Možda će te jednog dana Alah vratiti meni, makar u snu”, napisala je Fatima svom suprugu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo