Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Ljubić vrijeđao Bošnjake poput ratnog zločinca Ratka Mladića: Oj Turčine za nevolju kume

Nemojte propustiti

– Oj Turčine za nevolju kume i ti vlaše silom pobratime. Uslijed političkog nasilja nad Hrvatima, Hrvati su prinuđeni da traže partnerstvo tamo gdje je moguće – rekao je Ljubić.

Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH, sinoć je gostovao u dijaloškoj emisiji HRT-a u kojoj je glavna tema bila održavanje Općih izbora u kontekstu aktuelnog Izbornog zakona.

Tokom emisije, Ljubić je imao nekoliko verbalnih okršaja sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem, koji je nekoliko puta spominjao saradnju odnosno savezništvo Srba i Hrvata u BiH, što više uopšte nije tajna kako je, uostalom, jučer potvrdio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Na Konakovićeve “prozivke”, Ljubić je odgovorio skandaloznom izrekom u kojoj je, slučajno ili ne, Bošnjake nazvao Turcima.

– Citiraću jednu maksimu koja se u našem narodu poznata stoljećima. Oj Turčine za nevolju kume i ti vlaše silom pobratime. Uslijed političkog nasilja nad Hrvatima, Hrvati su prinuđeni da traže partnerstvo tamo gdje je moguće, rekao je Ljubić.

Podsjećanja radi, Bošnjake je Turcima nazivao i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, a pamti se njegovo javno korištenje riječi “Turci” nakon što je VRS okupirala Srebrenicu u julu 1995. godine, a poslije i počinila genocid nad bošnjačkim stanovništvom na ovom području.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zelenski: Rat se može završiti samo diplomatskim putem

“Želimo da se sve vrati kao što je bilo ranije, ali Rusija to ne želi”, kazao je ukrajinski predsjednik...

Možda vas zanima i ovo