Subota, 27 studenoga, 2021

Ljubljana ima azil za odbačene biljke

Nemojte propustiti

Dvije slovenske umjetnice osnovale su neprofitnu udrugu za brigu o napuštenim biljkama, te azil u kojemu zainteresirani mogu “usvojiti” ukrasne biljke i cvijeće koje su na ulicu izbacile cvjećare, trgovački lanci ili prijašnji nesavjesni vlasnici, a koje su se oporavile u njihovu utočištu u središtu Ljubljane, piše slovenski Dnevnik.

Mnogi u biljkama na žalost vide samo ukrasni predmet, pa ih odbace čim više nisu tako bujne i lijepe. Svojom akcijom želimo ljude podsjetiti da su biljke živa bića koja trebaju njegu i ljubav, kažu mlade akademske slikarice Anamari Hrup i Eva Jera Hanžek.

Najprije su krenule s facebook stranicom podizanja svijesti protiv masovne potrošnje biljaka, zatim osnovale neprofitnu udrugu, a sada u centru Ljubljane imaju i centar za oporavak i usvajanje oporavljenih biljaka koji su same nazvale Lokal s plućima.

Gosti njihova utočišta biljke mogu razgledati, a one za koje su zainteresirani i usvojiti, pri čemu potpisuju ugovor da će za njih brinuti i redovno ih zalijevati, prenosi Hina.

O svom lokalu razmišljaju kao o prvoj podružnici buduće mreže centara za napuštene i odbačene biljke. Razrađuju i ideju o servisu koji bi nudio uslugu brige o biljkama u stanovima čiji se vlasnici upute na duži odmor, a nemaju povjerenja u rodbinu ili susjede.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo