Subota, 23 listopada, 2021

Ljubomorna djevojka lažno dojavila bombu na Sarajevskom aerodromu

Nemojte propustiti

na-sarajevskom-aerodromu-uhapsen-carinski-sluzbenik-osumnjicen-za-korupciju_1402304770

TV1 je otkrila pozadinu anonimne lažne dojave o bombi postavljenoj na letu Turkish Airlinesa zbog koje je u petak navečer blokiran sarajevski Aerodrom. Razlog je banalan.

Prava drama odvijala se u petak navečer na Aerodromu Sarajevo nakon što je sa nepoznatog broja stigla dojava o podmetnutoj bombi na letu Turkish Airlinesa koji je stigao iz Istanbula, a koji je nakon slijetanja ponovo trebao letjeti za Istanbul.

Pripadnici MUP-a KS dan poslije uhapsili su žensku osobu, inicijala S.V. (1983) zbog sumnje da je počinila krivično djelo ‘ugrožavanje sigurnosti'”.

Kako doznaje TV1 motiv dojave o postavljenoj bombi bila je ljubomora. Naime, izvor TV1 navodi da je S.V te večeri sa svojim mladićem trebala putovati za Tursku, istim avionom. Međutim, S.V je bila spriječena da putuje za Tursku no njen momak od putovanja nije htio odustati pa je odlučio da na putovanje ide sam. Nakon što ga nije upjela ubijediti da promjeni svoju odluku S.V je odlučila da mu zakomlicira situaciju. Nazvala je aerodrom Sarajevo i kazala da će se u avionu, koji leti iz Istanbula za Sarajevo, uskoro dogoditi velika “havarija“.

No svojim je nepromiščljenim činom ugrozila rad sarajevskog Aerodroma. Pregled aviona i putnika te prtljage trajao je nekoliko sati a bili su obustavljeni i svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Na otkrivanju telefonskog poziva, kasnije će se pokazati efikasno, angažovali su se pripadnici SIPA-e i OSA-e.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo