Subota, 15 svibnja, 2021

Ljubiša Ćosić nastavio sa uvredama na račun Sarajeva: NATO je inscenirao zločine na Markalama da bi bombardovao srpski narod

Nemojte propustiti

Ćosić je istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je na tribini, koju je u Bratuncu večeras organizovalo Udruženje građana “Istočna alternativa” povodom 22 godine od NATO bombardovanja Srbije i 26 godina od bombardovanja Republike Srpske, istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

– A ne smije se zaboraviti da je NATO inscenirao zločine na sarajevskim Markalama i Račku na Kosovu da bi bombardovao srpski narod i ovakva podsjećanja treba organizovati posebno za mlade naraštaje – poručio je Ćosić.

– I večerašnje podsjećanje na Nato bombardovanje izaziva sjećanje na stravične zločine i žrtve koje je NATO nanio srpskom narodu u Republici Srpskoj 1995. godine i u Srbiji 1999. godine. Srbi su jedini narod koji je dva puta bombardovala ta alijansa i kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio našem narodu – upitao je Ćosić.

On je istakao da se još osjećaju posljedice od NATO bombi sa osiromašenim uranijumom po zdravlje ljudi, posebno među bivšim stanovnicima Hadžića koji su preselili u Bratunac, ali i sadašnjem stanovništvu te sarajevske opštine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto

Meteorološko ljeto počinje 1. juna, ali ljetni solsticij, koji će označiti početak astronomskog ljeta, događa se 20. juna. Svjetski...

Možda vas zanima i ovo