Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Ljudi se okreću zdravim pićima: Dramatično opada prodaja kole, kampanja doživjela debakl

Nemojte propustiti

Prodaja koka kole širom Evrope opala je za u posljednja tri mjeseca dok je prihod u odnosu na isti period prethodne godine manji za 1.5 milijardi dolara.

zena pije coluIz “Coca-Cole” se nadaju da će ipak novom akcijom “Podijeli Coca-Colu”, u kojoj su personalizovali svoj brend sa 150 najpopularnijih imena štampajući ih na svojim proizvodima, uspjeti da nadoknade ove gubitke.

Za sada to im je pošlo za rukom samo u dalekim Australiji i Novom Zelnadu gdje je prodaja skočila za 4 odsto.

Muhtar Kent, predsjednik i izvršni direktor kompanije “Coca-Cola” kaže da su rezultati kampanje “Podijeli Coca-Colu” ispod očekivanja, ali da se nada da će biti bolje uz novi marketinški pristup.

“Iako nismo zadovoljni rezultatima našeg učinka, ipak imamo značajan udio u ukupnom tržištu bezalkoholnih i gaziranih pića.Uprkos teškim uslovima u ovom kvartalu, posvećeni smo da unapređenju naših rezultata, pa se u vezi sa tim iskreno nadamo da će naši rezultati biti bolji u drugoj polovini 2013. godine”, rekao je Kent.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo