Utorak, 30 studenoga, 2021

Lomovi napunili ambulante širom BiH

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Veći broj građana u mnogim dijelovima BiH zatražio je jučer pomoć ljekara zbog povreda zadobijenih prilikom pada na snijegu ili ledu.

Iako su ekipe zimskih službi bile na terenu, te intenzivno čistile saobraćajnice i trotoare, snijeg koji je juče padao od ranih jutarnjih časova prouzrokovao je mnoge probleme.

Opštoj bolinici u Brčkom javilo se 20 pacijenata s povredama usljed pada na ledu, a jedno lice je zadržano na bolničkom liječenju.

U sarajevskoj Opštoj bolnici “Prim. dr Abdulah Nakaš” kazali su da je primljeno dosta pacijenata s povredama koje su prouzrokovali padovi.

“Uglavnom su to pacijenti s nagnječenjima prilikom pada, a bilo je i nekoliko lomova”, kazali su u ovoj ustanovi.

U Opštoj bolnici u Prijedoru kazali su da se nekoliko pacijenata javilo s povredama prilikom pada na snijegu, ali bilo je i onih koji su povrijeđeni prilikom izlijetanja auta s kolovoza.

“Dvoje pacijenata je primljeno sa povredom ruke jer su se okliznuli na snijegu”, kazali su u Domu zdravlja u Šipovu.

Dušica Stanković, portparol Doma zdravlja Banjaluka, kazala je da nije bilo pacijenata s povredama zbog pada na snijegu.

Vozačima se savjetuje da brzinu prilagode uslovima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

(Nezavisne, Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo