Subota, 18 rujna, 2021

Lopovi haraju jednom od najpoznatijih hrvatskih plaža: Odnijeli novčanike, mobitele, torbice…

Nemojte propustiti

“Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se od krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.). Ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno”, poručuju.

Čak su tri krađe prijavljene policiji u srijedu na plaži Bačvice. Ukradeni su kupačima i novčanici i mobiteli i torbe. Policijski službenici po zaprimljenim prijavama provode kriminalističko istraživanje i tragaju za počiniteljima, piše Slobodna Dalmacija.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji policija apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima. Na plažu ne treba nositi veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete. Za plažu, to svi znate, dovoljno je imati peškir, možda desetak kuna za sladoled, a i bez mobitela ćete sigurno izdržati.

Kako ipak spriječiti krađe s plaže, savjetuju vam splitski policajci naglašavajući kako ukoliko dolazite ličnim automobilom trebate zatvoriti sve prozore i zaključajti vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne smijete ostavljati vrijedne predmete.

“Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se od krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.). Ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno”, poručuju.

“Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti. Sklonite na skrivenom mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila. Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe”, vele u policiji.

Isto tako savjetju da pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.

“Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju hitno obavijestite policiju na broj 192”, zaključuju splitski policajci, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo