Petak, 24 rujna, 2021

Lopovi opustošili cvjećare u Banjaluci

Nemojte propustiti

Lopovi su u petak iza ponoći opljačkali tri cvjećare na području Banjaluke i ukrali veću količinu novca i buketa.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

“Nezavisne” saznaju da su opljačkane cvjećare “Paloma grand”, “Ivančica” i “Nina”. Nakon prijave o krađama, policija je pokrenula istragu.

Da se radi o iskusnim lopovima potvrđuju izjave vlasnika i radnica u opljačkanim cvjećarama, koji su ispričali da su lopovi u nekim krađama odnijeli i hard disk sa snimcima pljačke.

U drugim slučajevima, lopovi su odlično znali raspored sigurnosnih kamera, te su prije krađe ugasili svjetla u cvjećarama.

U cvjećari “Paloma” ispričali su da su lopovi u petak iza ponoći odvalili ulazna vrata i nakon toga izvršili premetačinu.

“Pokupili su veću količinu cvjetnih aranžmana koji su bili spremni za 8. mart. Nakon buketa ukrali su i novac iz kase”, ispričala je radnica u cvjećari.
Potvrdila je da su lopovi odnijeli i hard disk, na kojem su sigurnosne kamere zabilježile pljačku.

Kako je lopovima pošlo za rukom da u centru grada i neometano provale u cvjećaru, koja se nalazi nekoliko metara od Palate predsjednika RS, pokazaće istraga.

Da su bili i više nego smireni govori i izjava radnice opljačkane “Palome” da su otvorene brojne koverte s privatnim porukama za one koji su trebali dobiti ukradene aranžmane.
Zora Vujić, vlasnica cvjećare “Ivančica”, ispričala je da su lopovi u cvjećaru provalili oko 3.20 ujutro, te da su odnijeli oko 400 KM pazara.

Vujićeva kaže da su pljačku snimile kamere, te da su snimci proslijeđeni policiji.

“Kamere su snimile dvije osobe, kako prvo prolaze pored cvjećare, a zatim stoje u neposrednoj blizini. Nakon ovoga vidi se da jedna osoba s kapuljačom preko glave provaljuje vrata, a zatim odlazi do prekidača i gasi svjetlo u cvjećari”, ispričala je Vujićeva.

Dodaje kako ovo nije prvi put da im je opljačkana cvjećara, a u ranijem periodu opljačkana je i porodična kuća koja se nalazi iznad cvjećare.
(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo