Srijeda, 12 svibnja, 2021

Lord Moynihan: Ye Shiwen je prošla sve antidopinške testove

Nemojte propustiti

Predsjedavajući britanske Olimijske asocijacije /BOA/ Lord Moynihan kritikovao je danas sve one koji su izrazili sumnje u rezultate kineske plivačice Ye Shiwen, istakavši da su njihovi komentari za žaljenje.

On je naglasio da je Shiwen prošla sve testove Svjetske antidoping agencije /VADA/.

“Svi znamo kako djeluje VADA u vrhunskom sportu i ona je potvrdila da je Shiwen čista i time se sva priča završava. Za žaljenje je to što ima toliko spekulacija, to mi se ne sviđa i pogrešno je. Sportista koji nikada nije bio pozitivan na doping testu treba da naiđe na podršku svoje Federacije i svih i olimpijskom pokretu. Treba da priznamo da je u pitanju izvanredna plivačica, koja zaslužuje priznanje za njen talenat iskazan na ovim igrama”, rekao je Moynihan.

Šesnaestogodišnja kineska plivačica privukla je pažnju svjetske javnosti jer je u pojedinim segmentima imala bolje rezultate od muških kolega.

Ona je tokom prvog dana takmičenja na OI za čitav sekund popravila svjetski rekord u trci na 400 metara, koji je držala Australijanka Stephanie Rice.

Mlada Kineskinja je posljednjih 50 metara trke otplivala za 17 stotinki brže od Amerikanca Ryana Lochtea što je prvi slučaj da žena bude brža od muškarca.

Američki zvaničnik John Leonard rekao je da je “njeno plivanje na 400 metara bilo uznemirujuće”.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasili se iz IZ-a: Zbog duga od 90 KM majka Amele M. je bila neredovni član Islamske zajednice, zbog toga je morala platiti troškove...

Nakon što su mediji objavili ispovijest žene iz Maglaja, stigao je demanti Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, koji u objavljujemo...

Možda vas zanima i ovo