Subota, 15 svibnja, 2021

Loše vijesti za Milorada Dodika: Ambasadorica SAD-a u UN-u jasno poručila šta se treba desiti da dođe to zatvaranja OHR-a

Nemojte propustiti

Greenfield je prioritetno naglasila potrebu za ojačavanje borbe protiv korupcije i kriminala od strane političkih elita. Osudila je i, u posljednje vrijeme učestalu, nacionalističku retoriku u BiH.

Ambasadorica SAD-a u UN-u, Linda Greenfield, izjavila je danas da Sjedinjene Američke Države podržavaju Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu državu. Ona je to kazala nakon što je visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, predstavio svoj izvještaj pred Vijećem sigurnosti UN-a.

Greenfield je poručila bh. političarima da moraju raditi na ispunjavanju 5+2 uslova, koji jedino mogu dovesti do zatvaranja OHR-a u našoj zemlji. Također, jasno je navela da Valentin Inzko ima punu podršku u obavljanju svog posla.

Ona je naglasila da Sjedinjene Američke Države ostaju privržene dejtonskim principima BiH i njenoj multietničnosti. Poručila je da SAD podržava teritorijalni integritet naše države, te da niko nema budućnost izvan BiH.

Prioritetno je naglasila potrebu za ojačavanje borbe protiv korupcije i kriminala od strane političkih elita. Osudila je i, u posljednje vrijeme učestalu, nacionalističku retoriku u BiH.

Pozdravila je najavljene izmjene Izbornog zakona, koje se trebaju provesti u skladu sa preporukama Europskog suda za ljudska prava.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo