Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Lovci pronašli tijelo profesora Sulejmana Redžića

Preporučeno

Na magistralnom putu Sarajevo – Pale u blizini tunela Čeljigovići, na širem lokalitetu Lapišnice, u koritu rijeke Miljacke danas je pronađeno tijelo nepoznatog muškarca. Pretpostavlja se da je riječ o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću.

Redzic Sulejman-izvlacenje tijela Lapisnica2MK copyKako je za “Dnevni avaz” potvrdila Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo u blizini tijela pronađena je jakna u kojoj su bili dokumenti, odnosno pasoš lica čiji su inicijali R.S., osobe čiji je nestanak prijavljen prije 15 dana.

Upravo se čita:  Bh. poslodavci traže više dozvola da zaposle strane radnike: Godišnje mogu zaposliti samo 6.000 radnika

– Do sad nisu uočeni tragovi nasilja na tijelu, ali obdukcija koja će biti obavljena sutra dat će konkretnije rezultate, kaže Tešić.

Portparol MUPKS-a Irfan Nefić potvrdio je da su danas oko 12.50 lovci obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da su uočili beživotno tijelo nepoznatog muškarca.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS Stari Grad Sarajevo i potvrdili tačnost informacije.

S obzirom da je navedeni lokalitet u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, o istom je obaviješten CJB Istočno Sarajevo radi daljeg postupanja.

Upravo se čita:  Poskupljenje u najavi? Vlada FBiH proglasila stanje ugrožene sigurnosti snabdjevanja električnom energijom

lapisnica redzicTijelo se nalazi 200 metara ispod litice na nepristupačnom terenu. Do mjesta gdje se nalazi tijelo silazi se 45 minuta šumskim i stjenovitim terenom.

Uviđaj vrši tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Mirza Hukeljić. Na terenu je veliki broj policijaca iz Istočnog Sarajeva, MUP-a Kantona Sarajevo, istražitelja, vještak sudske medicine Hamza Žujo, te pripadnici Gorske službe spasavanja Olimpijskog centra Jahorina koji su u predvečernjim satima izvukli beživotno tijelo iz korita rijeke Miljacke.

Upravo se čita:  Uskoro kreće izgradnja ogromnog tunela: Put od Mostara do Sarajeva bit će kraći za više od 30 kilometara

lapisnica redzic5 – Tijelo će nakon pregleda ljekara biti ubrzo prevezeno u mrtvačnicu, potvrdio je Srni rukovodilac ove službe Miro Kalem.

Podsjetimo, akademik Redžić nestao je 7. januara, a u potrazi su, pored ostalih, bili uključeni Jedinica za specijalističku podršku MUP KS-a, pripadnici Prve policijske uprave i rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

(Dnevni avaz)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo