Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Lukač potvrdio: Mjere bezbjednosti podignute na viši nivo, čuvat ćemo Dodika dok god to bude potrebno

Nemojte propustiti

– Nastavit ćemo i dalje da provjeravamo sve činjenice koje su nam dostupne – naveo je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač prokomentarisao je sigurnosnu situaciju i obezbjeđenje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika rekavši da ga obezbjeđuju u skladu sa zakonom i da će tako nastaviti.

Osim toga, dodao je i da će mjere bezbjednosti ostati i biti pojačane sve dok za tim bude potrebe naglasivši da zbog toga nema razloga za bilo kakvom panikom.

– Tražili smo od partnerskih agencija u BiH i okruženju da nas obavijeste ako imaju informacije o mogućnosti ugrožavanja i nastavit ćemo i dalje da provjeravamo sve činjenice koje su nam dostupne, naveo je Lukač.

Dodao je da je “angažovan mnogo veći broj ljudi”.

– Njihova obaveza je da u skladu sa zakonom brane srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i članove njegove porodice od bilo kakvog ugrožavanja. Tražili smo od partnerskih agencija u BiH i okruženju da nas obavijeste ako imaju informacije o mogućnosti ugrožavanja i nastavićemo i dalje da provjeravamo sve činjenice koje su nam dostupne, istakao je Lukač.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nacrt Rezolucije Bundestaga: Dodik i Čović uništavaju BiH, odbaciti ‘legitimno predstavljanje’

“Opstrukcija, bojkot ili manipulacija izbora od strane ovih političkih snaga imalo bi ozbiljne posljedice”, navedeno je u nacrtu. Načelo legitimnog...

Možda vas zanima i ovo