Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Mađarska neće podržati deseti evropski paket sankcija Rusiji

Autor:Srna

Nemojte propustiti

On je ponovio da Mađarska neće podržati prijedlog nekih zemalja EU da se sankcije prošire na ruski nuklearni sektor jer bi to ugrozilo energetsku sigurnost.

Šef mađarske diplomatije Peter Szijarto rekao je da se Mađarska protivi ideji da EU uvede deseti paket sankcija Rusiji, kao i svim drugim sankcijama, zato što one ne pomažu da se postigne mir u Ukrajini, nego nanose štetu evropskoj ekonomiji.

“Mjere sankcija su potpuno omanule”, rekao je u intervjuu “Radiju Košut” i dodao da bi deseti paket, o kojem se razgovara u Briselu, prošao “poput prethodnih devet i samo nanio još veću štetu Evropljanima”.

Szijarto je rekao da sankcije nisu primorale Rusiju da promijeni svoj stav i nisu donijele mir u Ukrajini već “nezamislive teškoće” u Evropi, uključujući priliv izbjeglica i inflaciju, prenio je TASS.

On je ponovio da Mađarska neće podržati prijedlog nekih zemalja EU da se sankcije prošire na ruski nuklearni sektor jer bi to ugrozilo energetsku sigurnost.

Mađarski zvaničnik je izjavio da njegova zemlja može da poveća nezavisnost od međunarodnog tržišta energenata samo ako sama proizvodi atomsku energiju i da bi zato ograničavanje pristupa nuklearnoj energiji ugrozilo energetsko snabdijevanje Mađarske i njen suverenitet.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo