Subota, 27 veljače, 2021

Madrid slavio titulu prvaka Evrope

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Stotine hiljada Španaca na ulicama Madrida dočekalo tim koji je s trećom velikom titulom ušao u historiju fudbala 

Foto: AnadolijaFudbalsku reprezentaciju Španije, koja je ove godine treći put osvojila titulu fudbalskog šampiona Evrope, kasno sinoć u Madridu je dočekalo stotine hiljada navijača. Slavlje na ulicama glavnog grada Španije trajalo je do ranih jutarnjih sati.

Osvojeni pehar su iz aviona na madridskom aerodromu iznijeli kapiten Iker Casillas i selektor Vicente Del Bosque. Reprezentativci su, nakon kratkog predaha u hotelu, imali svečani prijem u rezidenciji španskog kralja Juana Carlosa.
„Nije lako naći riječi hvale nakon osvajanja tri velika prvenstva. Cijela Španija je sretna i ponosna na vas“, rekao je kralj Juan Carlos.

Novi, stari šampioni su, potom, vozeći se u otvorenom autobusu, pehar pronijeli kroz Madrid. Naulicama ih je dočekalo na stotine hiljada razdraganih sunarodnjaka. Uz velike mjere sigurnosti, fudbaleri su stigli na pozornicu na trgu Cibelles, na kojem je priređen kulturno-zabavni program i proslava osvojene titule prvaka Evrope uz pjesmu i ples navijača.

Najveći „zabavljač“ u ekipi Španije je rezervni golman Reina i njemu je pripala čast da na pozornici pročita imena svih reprezentativaca šampionske selekcije i obrati se navijačima.

„Ovo je legendarna ekipa. Upisani smo u historiju fudbala. Nikada i niko nije uspio ostvariti ovakav uspjeh“, rekao je Reina.

Okupljenim navijačima se obratio i najbolji fudbaler EURO-a 2012 Andres Iniesta i kazao da je najveća nagrada fudbalerima Španije vidjeti naciju nasmijanu u vremenu teške ekonomske krize.

Slavlje je završeno velikim vatrometom, a ulice Madrida su bile preplavljene navijačima do kasno u noć.

Reprezentacija Španije je osvojila treće veliko prvenstvo zaredom. Evropski prvaci 2008, svjetski prvaci 2010. i ponovo evropski šampioni 2012. su Španci.  Svaki reprezentativac Španije je inkasirao po 300 hiljada eura premije za osvojenu titulu, a prema najavama, veći dio tog novca će biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik o 1. martu: U RS-u se neće slaviti, neka šalju tužioce na mene

Bosna i Hercegovina u ponedjeljak slavi Dan nezavisnosti. Tada se navršava 29 godina od kada su građani skoro dvotrećinskom...

Možda vas zanima i ovo