Utorak, 28 rujna, 2021

Maggie De Block: Vakcina za koronu u EU dostupna u martu

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

“Prva vakcina će biti Sanofijeva i stići će u martu“, rekla je De Block, dodajući da će se vakcine isporučivati u mjesečnim serijama.

Belgijska ministrica zdravstva Maggie De Block rekla je u četvrtak da bi vakcina protiv korone trebala biti dostupna u zemlji i ostalim članicama Evropske unije u martu sljedeće godine, prenosi agencija Anadolija.

Govoreći za radio “La Premiere“, ministrica De Block kazala je da će vakcinu osigurati farmaceutska kompanija Sanofi. Naime, Evropska komisija prošle sedmice je objavila da postignut dogovor sa Sanofijem i GSK-om koji omogućava da svih 27 članica EU kupe do 300 miliona doza potencijalne vakcine protiv COVID-19.

“Prva vakcina će biti Sanofijeva i stići će u martu“, rekla je De Block, dodajući da će se vakcine isporučivati u mjesečnim serijama.

Dodala je da zdravstvene vlasti preporučuju da se njegovateljima i osobama koje se smatraju najranjivijima od zaraze koroanvirusom daje prioritet pri vakcinisanju.

Belgija, koja ima 11,5 miliona stanovnika, potvrdila je više od 100.000 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica preminulo gotovo 10.000 ljudi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo