Srijeda, 16 lipnja, 2021

Magistar s prosjekom 9,7 prosjekom radi kao šanker: “Radio sam i kao vulkanizer, u autopraonici…”

Nemojte propustiti

24-godišnji Srđan Šabić iz Kozarske Dubice diplomirao je i magistrirao na na Prirodno- matematičkom fakultetu u Banjaluci sa prosjekom 9,7. Međutim, ni to mu nije pomoglo u potrazi za poslom, dobio je više od 50 odbijenica i na kraju se zaposlio kao šanker.

Kaže da mu nije strano raditi ništa, jer ne potiče iz imućne porodice tako da je tokom studija radio kao vulkanizer i u autopraonici.

Srđan kaže da mu je najgore bilo kada nije dobijao odovore na moble za posao, a najteži trenutak mu je bio kada je roditelima morao reći da je dobio posao šankera. To je kaže naročito pogodilo njegovu majku.

– Bila je razočarana jer ipak ja sam hemičar sa 9,7 prosjekom, sa brojnim priznanjima, sve što sam ostvario i zna i ona koliko sam teško došao do ovog svega nije bilo svejedno. Bilo joj je jako teško, jer ipak kome bi bilo lagodno da kaže je slušaj dijete mi radi, on je izvrstan hemičar ali radi za šankom. Malo je apsurd ali Bože moj – kazao je Šabić za portal dnevnik.

Srđan je 2017. godine učestvovao na STRES – naučno stručnoj konferenciji, gdje je pobijedio sa najboljim radom iz oblasti prirodnih nauka.

Pogledajte prilog u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo