Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Maglajlije opet imaju tople kifle!

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Mjesec dana nakon poplava u Maglaju samo pokoja prodavnica, pekara, kladionica, banka i kafić su otvoreni.

U samo dvije prodavnice stanovnici Maglaja mogu kupovati potrebne namirnice. Ekipa Agencije FENA razgovarala je sa šeficom poslovnice lanca prodavnica “Euro-Centar” Benisom Husić koja je kazala da je šteta u ovoj prodavnici bila 100 postotna.

Nekoliko građana Maglaja se žalilo da ljudi na cesti prodaju robu koja je izvučena iz mulja te da se plaše kupovati meso zbog moguće zaraze.

Husić je kazala da roba u njihovu prodavnicu dolazi isključivo od ovlaštenih dobavljača te da još nije imala problema s kupcima, te da su Maglajlije najviše željne svježeg voća, povrća i kajmaka i to najviše kupuju.

Naglasila je da su cijene ostale iste bez obzira na veću potražnju nekih namirnica te da se trude da cijene osnovnih namirnica za život dodatno snize, jer je više od 2.800 stanovnika ostalo bez posla.

Prije nego što je prodavnica otvorena, nekoliko inspekcija je kontrolisalo prostorije te vršili neophodne testove radi smanjenja rizika od zaraze od koje strahuju stanovnici ovog grada. Naglašava da su oni imali sreću jer je prodavnica obložena pločicama.

– Voda u prodavnici je dosegla jedan i po metar. Nakon što se povukla, otvorili smo vrata i ponudili građanima Maglaja da uzmu sve što žele s gornjih polica i to je najmanje što smo mogli učiniti – ispričala je Husić.

Dodala je da prodavnicu čiste i po nekoliko puta dnevno zbog prašine koja se nalazi na ulicama ovog grada.
Lijepa vijest za Maglajlije je bila i otvorenje lokane pekare „Non-stop“.

Ekipa Agencije FENA je u pekari zatekla mušteriju koja je bila toliko željna vrućih kifli da nije imala vremena ni da se predstavi.
Uposlenica ove pekare kazala je da su danima izbacivali mulj iz podruma te da su morali baciti sve mašine koje su koristili za proizvodnju peciva.

– Požurili smo da što prije otvorimo pekaru da bi našim građanima bar malo olakšali svakodnevnicu – zaključila je uposlenica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo