Petak, 3 veljače, 2023

Mahmutbegović: Federacija Bosne i Hercegovine bez Bošnjaka!

Nemojte propustiti

Osvrt potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović na jučerašnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Jučerašnja, konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je trebala, u najvećem dijelu da bude svečarskog karaktera, oličenog u činu preuzimanja mandata i polaganja svečane zakletve. Međutim, u radnom dijelu sjednice desio se opasan i zlonamjeran presedan degradiranja i dekvalificiranja Bošnjačkog naroda kao političkog faktora u Federaciji Bosne i Hercegovine. Naime, iznesen je, a u nastavku sjednice i izglasan, prijedlog da u budućem sastavu rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije NE BUDE niti jedan Bošnjak – to znači da u rukovodstvu Federalnog Parlamenta, koji predstavlja i oslikava populaciju Federacije BiH sa preko 70% Bošnjaka NEMA Bošnjaka! Kakva se to šalje poruka, sa kojom namjerom i ko nam to, indirektno ili vrlo direktno želi nešto poručiti?

Čitav proces i sva dešavanja od održavanja Općih izbora, uz nametnute odredbe izmjena i dopuna Ustava FBiH i Izbonog zakona od strane Visokog predstavnika nam govori da se radi o vrlo osmišljenom i precizno vođenom scenariju koji za cilj ima da politički i društveno obezglavi najbrojniji narod.

Nije sporno da politička arena dopušta razne vidove preslagivanja i borbe stranaka za dolazak na vlast, ali da se na sve moguće načine pokušava poniziti, obezvrijediti i omalovažiti bošnjački narod kao politički faktor je nešto što se nikada ne može i ne smije dopustiti!

Opravdana je zabrinutost, šta će se dešavati u budućnosti ako se na samom početku donose odluke kojima se Bošnjaci kao najbrojniji narod u Federaciji Bosne i Hercegovine u potpunosti isključuje iz rukovodstva Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vidjećemo šta će nam donijeti vrijeme ispred nas?! Sa ovakvim instruisanim i orkestriranim deplasiranjem Bošnjaka i sa bezpogovornim pristajanjem na koalicione uslove izdiktirane u Mostaru i Banja Luci, slijedi nam borba za očuvanje vrijednosti našeg naroda i naše Bosne i Hercegovine!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo