Četvrtak, 21 listopada, 2021

Mahmutović podnio tužbu protiv Nurkića, Trnovčevića i Mujanovićeve: Dokazaću da nisam lopov!

Nemojte propustiti

mahmutovic-podnio-tuzbu-protiv-nurkica-trnovcevica-i-mujanoviceve-dokazacu-da-nisam-lopov_1425653667

Sukob na relaciji između bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića sa jedne, te generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića sa druge strane, stigao je do svoje kulminacije.

Prvi operativac krovne kuće bh. košarke podigao je tužbu protiv spomenutog dvojca i sada će pravdu tražiti na Sudu kako bi skinuo ljagu sa svog imena.

Podsjetimo, u proteklim mjesecima, koliko traje ova trakavica, ime Haruna Mahmutovića nebrojeno puta spomenuto je u negativnom kontekstu, te su izrečene teške optužbe na njegov račun.

– Nisam želio da dođe do ovog, ali izgleda da se drugačije ne može dokazati istina. Želim svima dokazati da nisam kriv i sada je na Sudu da to utvrdi s obzirom na to da je moj advokat predao tužbu. Žao mi je zbog svega, ali drugačije se nisam mogao opravdati s obzirom na to da se u medijima svako malo plasiraju nove optužbe, rekao nam je Mahmutović.

– Na ovaj korak odlučio sam se prije svega zbog naroda i vjernih navijača naše reprezentacije jer oni zaslužuju da znaju istinu. Optužbe da sam uzeo 300.000 eura za papire Emira Preldžića, kao i one da KSBiH netransparentno troši novac USAID-a namijenjen za razvoj bh. košarke neosnovane su, a druga strana nije iznijela niti jedan dokaz za eventualne nečasne radnje, rekao je Mahmutović koji je zbog klevete tužio i proslavljenu bh. košarkašicu Raziju Mujanović, te medijske kuće Dnevni avaz i Federalnu televiziju jer su u javnost plasirali samo njihove priče, a da mene nisu kontaktirali.

Za kraj dodajmo kako smo nezvanično saznali da je Trnovčević prije nekoliko dana u Sloveniju odveo još dvojicu talentovanih košarkaša iz Zenice, koji su bili na probi u Laškom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo