Srijeda, 20 listopada, 2021

Maid Hećimović pred veliko finale: Jedan od mojih aduta je moja snaga

Nemojte propustiti

maid

Takmičenje „X Factor Adria“ je tema o kojoj u posljednje vrijeme bruje svi mediji iz regiona. Među najboljim i najuspješnijim na ovome najvećem regionalnom muzičkom takmičenju upravo su bili mladi Bosanci i Hercegovci. Veliku pažnju izazvali su, najmlađa među njima Ilma Karahmet, Maid Hećimović, Haris Ćato, Lukijan Ivanović i Vanja Mišić.

Maid Hećimović iz Orašja je uz Lukijana Ivanovića iz Banja Luke dospio do velikog finala ovog takmičenja.

„Šmeker svjetskog glasa za kim šizi cijela masa“ se zahvaljujući glasovima publike vratio u takmičenje, na posebno zadovoljstvo njegovog mentora Željka Joksimovića koji je rekao da bi napustio “X Factor” da se Maid nije vratio.

Maid je pred superfinale koje će se održati u beogradskoj Kombank areni 23. marta na kratko svratio i u Sarajevo gdje je bio gost Radija 8.

„Daleko od toga da sam zvijezda kao što neki fanovi već pišu i govore, za sada sam samo čovjek koji radi ono što voli“, na početku razgovora je istakao Maid.

Maid je prije svega veliki čovjek

U specijalnoj emisiji o „X Factoru“ koja je emitovana sinoć, Maid je dobio najviše pohvala od njihove koreografkinje. Ona je istakla da je Maid, pored toga što je najpozitivnija osoba koju je upoznala, i najveći Čovjek od svih takmičara u X Factoru. Hećimović je u emisiji Radija 8 na to prokomentarisao:

„Lijepo je kada ti neko kaže da lijepo pjevaš ili lijepo izgledaš, ali najljepše je kada ti neko kaže da si dobar čovjek. To je najbitnije i to je ono po čemu će te pamtiti, zato sam posebno sretan i ponosan“.

„Balkan u malom”

Maid je do sada sve pjesme pjevao na domaćem jeziku.

„Ne stidim se odakle sam i ko sam, mada nemam ništa protiv onih koji su pjevali na stranom jziku, ja ipak mislim da, ako je ovo balkansko takmičenje trebalo bi pjevati na našim jezicima… Ja sam se ustvari bazirao na ono što mi najviše leži, a to su upravo domaće pjesme“, kaže bh. takmičar.

Favoriti Daniel i Maid

Na društvenim mrežama se piše da su favoriti za pobjedu Makedonac Daniel Kajmakoski i Maid Hećimović. Iako je jedan od favorita, Maid kaže da ne očekuje previše i da nije pod pritiskom.

„Ja sam dosta opušten. Iza mene je već jedno finale u šou „Zvijezda možeš biti ti“, vjerovatno i zbog toga nisam pod pritiskom. Daniela posebno cijenim i volim, mislim da je jako dobar pjevač, ali ne bih mogao govoriti ko će pobijediti, mislim da svako od nas ima svoje mjesto pod suncem“, istakao je Maid, te dodao: „Jedan od mojih aduta je moja snaga. Ja imam neki retro način pjevanja, to sam htio da pokažem ljudima i mislim da sam i uspio u tome“.

“Velika podrška su mi svi fanovi iz Bosne i Hercegovine koji su za mene glasali i koji mi daju još veću snagu. Na moje veliko iznenađenje, ima jako puno ljudi i u ostalim zemljama regiona koji me bodre, posebno u Makedoniji”, ističe Maid.

Kada je u pitanju saradnja sa Željkom Joksimovićem, Maid kaže da bi mu bilo veliko zadovoljstvo raditi sa jednim od najboljih pjevača u regionu.

„Iskreno, jako bih volio nastaviti saradnju sa Željkom Joksimovićem, jer je on jedan od rijetkih muzičara na ovim prostorima koji svira nekoliko različitih instrumenata, pored toga odličan je pjevač, kompozitor i veliki je profesionalac, ali još ćemo vidjeti šta će biti“, kaže Maid.

Na pitanje šta sprema za veliko finale Maid ističe da još nije odabrao pjesme.

„Još uvijek nisam siguran šta ću pjevati u finalu, mislim da ćemo pjevati po tri pjesme, ali još uvijek ne znam koje će to biti“.

Ilma nije trebala ispasti iz takmičenja

Maid je prokomentarisao i duel sa Ilmom Karahmet.

„Jako mi žao što je Ilma ispala i što se to desilo baš u duelu sa mnom. Siguran sam u to da je Ilma zaslužila finale, ali isto tako ne mislim da ja nisam. Ona je ogroman talenat. Kad god zapjeva uvijek ostanem zapanjen njenim glasom, i upravo zbog toga mislim da je pred njom velika karijera”, ističe Maid.

Za kraj Maid je rekao da je poželio doći u Sarajevo u kojem inače studira, jer zbog obaveza koje je imao u ovome takmičenju, nije uspio dolaziti u ovaj grad.
„X Factor“ mi je oduzeo dosta vremena, ali sam kad god sam imao priliku dolazio u Orašje da bih vidio svoju porodicu i prijatelje, jer nije mnogo daleko od Beograda. Međutim, moram reći da sam zaista mnogo poželio Sarajevo gdje inače studiram“.

Maidu želimo mnogo sreće u finalu ovog velikog takmičenja koje će se održati 23. marta u beogradskoj Areni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo