Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Majci slomio vrat da bi vratio kockarski dug

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Zoran L. (54), pozivar Prekršajnog suda u Beogradu, osumnjičen za ubistvo majke Danice, i pored dokaza, nije priznao zločin.

Obducenti su utvrdili da je žena 19. novembra 2013. pretučena nasmrt. Fatalan je bio udarac u grkljan, a sin ju je najverovatnije udario koljenom.

– Osumnjičeni nije priznao ubistvo. Tvrdi da mu je majka bila bolesna, da je brinuo o njoj godinama i da je umrla prirodnom smrću – kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije i dodaje da je motiv koristoljublje.

Policija poslije zločina nije imala rezultate obdukcije, ali je sin odmah bio “sumnjiv”. Nedostajali su samo dokazi i motiv.

– Policajci su ispitali njihove rođake i komšije, a obducenti su obavili još i nekoliko dodatnih vještačenja kojima je potvrđena nasilna smrt. Tako se došlo i do saznanja da je Zoran i ranije tukao majku, pa je čak jednom zbog toga intervenisala Hitna pomoć. Prije dvije godine, izbacio ju je iz porodičnog stana na Bulevaru Arsenija Čarnojevića u Novom Beogradu. Utočište je na nekoliko mjeseci pronašla kod rođaka, pa se vratila u stan – objašnjava sagovornik “Blica”.

– Zoran se kockao i upao u dugove. Zato je tražio od majke da proda stan i nekoliko lokala. Ona je to, međutim, odbijala i zato ju je tukao – podvlači izvor

Sa prikupljenim dokazima policija je krenula u akciju i u ponedeljak Zorana uhapsila na radnom mjestu u Prekršajnom sudu. Njegove kolege bile su iznenađene hapšenjem, navodeći da nikada ne bi od njega očekivale da počini takav zločin.

– Znamo da je Zoranu umrla majka, a i donio je račune od sahrane da mu se refundiraju troškovi. Bio je povučen čovjek, ali ni prije, a ni poslije smrti njegove majke nije bilo ničega u njegovom ponašanju što bi ukazalo da je sposoban za takav zločin – rekle su Zoranove kolege.

Zoran L. je iz suda odveden u policiju, gdje je u prisustvu advokata saslušavan dva sata.

– S njim se razgovarali inspektori Trećeg odjeljenja. Predočili su mu sve dokaze, rezultate obdukcije, vještačenja, izjave rođaka o maltretiranju majke… Uprkos svemu, negirao je da je ubica. Tvrdi da je bila bolesna, stara i da je umrla prirodnom smrću – kažu u policiji, navodeći da je Zoranu poslije saslušanja određeno zadržavanje.

Osumnjičeni sin je na Institutu za sudsku medicinu poslije obdukcije preuzeo majčino tijelo i obavio kremaciju.

U toku istrage, policija je došla i do motiva.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo