Nedjelja, 11 travnja, 2021

Majka ga ostavila kao bebu, oca mu ubili u Srebrenici: Gorka ispovijest 23-godišnjeg Amira Šečića

Nemojte propustiti

Amir Šećić, 23-godišnji mladić čija je tužna životna sudbina, koja ipak ima sretan nastavak, ganula mnoge Bosance i Hercegovce, autobiografsku knjigu „Teško da sam bio dijete“ u subotu, 21. aprila promovirat će u Njemačkoj.

Promocija će se održati od 20 sati u Bošnjačkom kulturnom centru „Hajr“ u Bonnu koji vodi efendija Mustafa Hodžić.

Podsjetimo, Šećić je knjigu posvetio tragično nastradalom ocu Ibrahimu, koji je ubijen u srebreničkom genocidu i kojeg nikada nije upoznao. Ona svjedoči o njegovoj pobjedi nad nesretnim okolnostima, preprekama i životnim iskušenjima koja je prošao nakon što ga je kao bebu majka ostavila, a uprkos svemu ostao je častan i pošten, i takav s ponosom nosi prezime svog oca.

Odrastanje bez roditelja, ljubavi majke i oca, podrške, pomoći, savjeta najbližih, sa saznanjem da ga je majka napustila, najteža je bol ovog mladića koju nosi kroz život. Dijelio je istu sudbinu mnoge djece iz Srebrenice. Bio je sam i u svojim pobjedama, ali i porazima.

– Ovo će biti prva promocija knjige izvan Bosne i Hercegovine, i za mene znači širenje istine i prisjećanje na strašne dane za osobe koje su prošle golgotu rata, i za osobe koje su, kao i ja, izgubile sve što se može izgubiti. Uz pomoć Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta želim promovirati knjigu i skrenuti pažnju na sve što se desilo. Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi – ističe Šećić pred promociju u subotu u Bonnu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Mioković raskovao Ljubišu Ćosića: “Šu*** iz ulice Draže Mihailovića i s Mladićevim posterom…”

Ne stišavaju se reakcije na zahtjev gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je jučer tražio od Grada Sarajeva i...

Možda vas zanima i ovo