Nedjelja, 1 listopada, 2023

Majka im poginula na licu mjesta: Hrabra djevojčica (4) spasila sestricu (2) iz zdrobljenog automobila

Preporučeno

Hrabra djevojčica Arijana Ret (4) spasla je teško povrijeđenu mlađu sestricu Lajlu (2) izvukavši je iz zdrobljenog automobila u kojem je na licu mjesta poginula njihova mama Arijana (26).

djevojcice-udes

Malecka je odvukla povrijeđenu sestricu dalje od automobila gdje je već ležalo nepomično tijelo njihove majke i pokrila ih je obje ćebetom da im ne bude hladno preko noći dok je satima čekala pomoć.

Upravo se čita:  Ukop trostrukog ubice iz Gradačca platiće građani?

Sve tri su zajedno pošle po tatu ribara koji je završavao smjenu kada je mlada majka Džesika Mjeri Ret (26) zaspala za volanom, sletjela s puta u obližnju šumu i automobilom u kojem su bile i djevojčice snažno udarila u drvo.

Našli su ih motociklisti koji su tuda prolazili i stali vidjevši oštećeno drvo. Posumnjavši da se desila nesreća, našli su djevojčice, a malo dalje i automobil.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Porodica je pošla po tatu ribara koji se poslije nekoliko dana odsustva vraćao brodom kući, ali nije stigla na odredište.

Djevojčice su pronađene u šumi, zagrljene pod ćebetom na zimi i kiši.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo