Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Majka Ivane Bakić Bodrožić: Još ne znam ko je kriv za Ivaninu smrt

Nemojte propustiti

Majka Ivane Bakić Bodrožić koja je nađena mrtva u sobi hotela “Hajat”.

„Danas je tačno 167 dana od smrti moje Ivane, a ja još ne znam ko je kriv za njenu smrt. Moja agonija se nastavlja, jer i dalje ne znam istinu“, kaže za „Alo!“ vidno potresena Nada Bodrožić, majka Ivane Bakić Bodrožić (31) iz Novog Sada, koja je 11. decembra prošle godine nađena mrtva u sobi 326 hotela „Hajat“ u Beogradu.

U predistražnom postupku o smrti Ivane Bakić Bodrožić izdata je naredba za sudsko-medicinskim i toksikološkim vještačenjem u Institutu za sudsku medicinu, koje još nije završeno. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nam je rečeno i da su pribavili snimke sa sigurnosnih kamera hotela „Hajat“ i sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu, kao i da je izvršena analiza baznih stanica vezanih za upotrebu i korišćenje mobilnih telefona svih onih koji su na dan smrti bili u kontaktu sa Bakićevom.
Ovi snimci bi trebalo da pomognu tužilaštvu u otkrivanju osoba koje su kritičnog dana bile u Ivaninoj sobi, kao i onih koje su sa VMA mogle da ukradu anestetik „propofol“ i daju ga Ivani. Na pitanje da li misli da je neko ubio njenu kćerku, poslanica u vojvođanskom parlamentu za „Alo!“ kaže:

– U ovom momentu još uvijek ne znamo ni pravi uzrok smrti, tako da bi bilo kakav odgovor na ovo pitanje mogao da se dvosmisleno tumači, što bi za posljedicu imalo da i ja i porodica ponovno preživljavamo traume.

Samo želim da kažem da je policija prilikom izlaska na lice mjesta i prilikom vršenja uviđaja veoma loše i neprofesionalno odradila posao, a o tome ću se izjasniti kada budemo imali gotove sve analize i kada tužilaštvo pokrene postupak. U prilog tome ističem i da je Ivana bila izrazito desnoruka, a taj špric joj je nađen u desnoj ruci – rekla je juče Nada Bodrožić, ne želeći da komentariše da li neko, iz nekog razloga, želi da zataška cijeli slučaj.

– Ne bih da dajem unapred izjave dok se sve ne završi – dodaje ona.

Na braunili koja je bila u desnoj ruci Ivane Bodrožić pronađen je muški DNK trag, koji se podudario s Ljubišom Pavlovićem (50), zvanim Buki, radnikom VMA, zaposlenim na mjestu kardiopulmonalnog reanimatora. Na pregledanim video-snimcima sigurnosnih kamera, vidi se kako Ljubiša dolazi po Ivanu ispred hotela “Hajat”. Utvrđeno je da ju je on odveo na VMA i potom vratio do hotela. Policija sumnja da joj je Pavlović na VMA ugradio braunilu i prodao “propofol”, koji se koristi isključivo u bolničkim uslovima. On je saslušan i nije prošao poligrafsko testiranje na pitanja da li je prodao anestetik preminuloj djevojci.

Ivana je tražila pomoć i od Sofije Šuaib (51) iz Beograda, medicinske sestre zaposlene na Odeljenju buđenja VMA, od koje je dvije godine prije smrti tražila da joj nabavi “propofol”, jer je imala problem sa spavanjem. Ona joj je narednih godinu i po dana davala anestetik na svakih 15-30 dana. Sofija je ispričala da je kasnije prestala da Ivani daje “propofol” i da je na Ivaninu molbu kobnog dana dala “leksilijum”, “salval”, “belbijen”, ali da ona time nije bila zadovoljna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu BiH

“Sutra će biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se manifestovati nacionalno jedinstvo”, poručio je Dodik. "Spreman...

Možda vas zanima i ovo