Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Majka iz Austrije tresla bebu skoro do smrti jer je „previše plakala“

Nemojte propustiti

Danas još nije bilo poznato hoće li 28-godišnjakinja koja živi sa svojim partnerom, s kojim ima i petogodišnjeg sina, morati da ostane u istražnom zatvoru.

Prema pisanju austrijskih medija, 28-godišnja majka iz Beča je svoju četvoromjesečnu djevojčicu tresla gotovo do smrti jer je plakala.

Po bebu je na poziv roditelja 29. jula došla Hitna pomoć te je prevezena u najveću bečku bolnicu AKH. Ljekari se i dvije nedjelje nakon incidenta bore za njen život.

Ljekari su odmah nakon što su pregledali djevojčicu posumnjali da su joj roditelji nanijeli povrede opasne po život. Prema ljekarskom izvještaju, djevojčici je mozak toliko oštećen da će, ako i preživi, vjerojvatno imati trajne posljedice.

„Majka, koju je juče policija uhapsila u njenom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo te da ga je tresla sve dok se više nije micalo“, rekao je glasnogovornik bečke policije Kristof Verhinjak.

Danas još nije bilo poznato hoće li 28-godišnjakinja koja živi sa svojim partnerom, s kojim ima i petogodišnjeg sina, morati da ostane u istražnom zatvoru.

Majka je priznala šta je uradila te ostaje pitanje hoće li njihov petogodišnji sin i dalje smeti da ostane sa svojim ocem. O tome će, kako je obavijestila policija, odlučiti nadležna bečka Opštinska kancelarija za mlade, javlja Fenix Magazin.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo