Subota, 15 svibnja, 2021

Majka Lane Bijedić napustila Mostar i otišla u Beograd

Nemojte propustiti

Mnogi se pitaju šta se moglo dogoditi da se jednoj mladoj i plemenitoj osobi na takav brutalan način presudi.

Majka ubijene Lane Bijedić, dekanesa Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Nina Bijedić napustila je Mostar i otišla u Beograd. Tu informaciju “Večernjem listu” su potvrdili Ninine kolege i prijatelji.

Nina se pozdravila s njima i užem krugu saopćila već nakon pokopa, da će trajno otići iz Mostara. U Hercegovini je ostala istraga i stotine neodgovorenih pitanja.

Podsjetimo, Nina se oglasila prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavom “Zahvala Mostaru”, u kojoj je isticala sve svoje i Lanine trenutke provedene u Bosni i Hercegovini, a i Mostaru. Osim toga, Nina je u svojoj objavi navela da je Lana prije svega bila Mostarka, Hercegovka, piše “Večernji”.

Od tragedije je prošlo 11 dana, policija u Zapadnohercegovačkom kantonu steže obruč, javljaju se novi svjedoci. Mnogi se pitaju šta se moglo dogoditi da se jednoj mladoj i plemenitoj osobi na takav brutalan način presudi.

Podsjećamo, Lana je u nedjelju, 6. oktobra, oko 11 sati napustila kuću koja se nalazi u Sjevernom logoru. Autobusom se uputila do autobuske stanice u Čapljini, odakle je dalje krenula pješice. Nadzorne kamere snimile su je u 12:10 sati kako prolazi pored benzinske pumpe, a u 13:30 sati već je viđena na kružnom toku u Zvirovićima. Njeno tijelo pronašao je lokalni ribar u koritu rijeke Studenčice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo