Nedjelja, 2 travnja, 2023

Majka nestalog pa nađenog dječaka iz Sarajeva, ima poruku za javnost

Nemojte propustiti

Nakon što je prije dva dana pronađen dječak Haris Lindsay, čiji je nestanak prijavila njegova majka, ona se večeras putem Facebook zahvalila svima koji su pomogli u pronalasku dječaka, a posebno Sarajevu, gradu za kojeg, kako ističe, još ima nade.

“Još se uvijek nisam sabrala, ali osjećam ljudsku potrebu da se i ovim putem zahvalim svima koji su pomogli da se naš Hari pronađe. Neka mi oproste svi koje ne navedem po imenu, jer su mi imena u magli. Hvala, prije svega, policajcu Sadrudinu Hodžiću koji je, iako van dužnosti, reagovao ispravno i nije pustio Harija da dalje luta, kao i osoblju Konzuma na Dobrinji koji su mu u tome pomogli. Hvala policiji KS-a i Starog Grada, koji su radili prekovremeno u potrazi za Harijem, kao i Sarajevo taxiju i Gorskoj službi spašavanja”, napisala je na svom Facebook profilu Sanela Lindsay.

Harisova majka se zahvaljuje i Facebooku, EDUS-u, te Stanislavi Majušević, koji su stavili prvu objavu u vrlo kratkom roku, a također zahvaljuje i svim medijima koji su reagovali.

“Naročito se zahvaljujem svim nepoznatim ljudima, mojim herojima, koji nisu samo podijelili post, već su i izašli na ulice i sjeli u auta da traže Harija. Hvala svim EDUS-ovim roditeljima i edukatorima koji su u velikom broju izašli na ulice, hvala osoblju škole Mjedenica, koji su ga tražili oko škole. Hvala svim našim prijateljima i poznanicima koji su tražili, javljali se i brinuli i neka mi oproste ako im nisam odgovorila. Hvala slučajnom prolazniku, g-dinu Muzaferu Custi, koji je, nakon učešća u potrazi, ostavio svoje auto da bi do Dobrinje i policije odvezao mene i kćerku, jer nakon sretne vijesti nisam više bila u stanju da vozim. Hvala svima, cijelom Sarajevu na ljudskosti, strpljenju i brizi! Ima još nade za ovaj grad!”, poručuje majka Harisa Lindsaya.

Podjestimo, majka dječaka nestanak je prijavila 14. novembra oko 17.30 sati, a on je nekoliko sati kasnije pronađen u sarajevskom naselju Dobrinja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo