Subota, 25 rujna, 2021

Majka Senada neutješna nakon velike tragedije u Ilijašu: Mog Selvedina ubila je ova država

Nemojte propustiti

Majka Senada neutješna nakon velike tragedije u Ilijašu: Mog Selvedina ubila je ova država

Teška tuga pogodila je porodicu Omerović i nadvila se nad visočkim naseljem Ljetovik. U nesreći u krugu Željezare u Ilijašu, prilikom prikupljanja starog željeza, prekjučer je poginuo 37-godišnji Selvedin Omerović, iza kojeg su ostali supruga i troje male djece.

Selvedin ovog puta nije imao sreće, kao prije četiri godine, kada se skoro na istom mjestu, u sličnoj nesreći, na njega i Adnana Seferovića obrušilo nekoliko tona zemlje i željeza u jami dubokoj dvadesetak metara. Seferović je tada poginuo, a Selvedin je povrijedio kičmu.

Težak život nije mu dopustio da prestane s tim opasnim poslom, pa je tako i u nedjelju otišao put Ilijaša po staro željezo koje je prodavao kako bi hranio svoju porodicu.

U porodičnoj kući žalosti jučer smo zatekli brojnu rodbinu i prijatelje.

– Mog Selvedina ubila je ova država, koja mu nije dala pristojan i normalan posao, a htio je pošteno raditi i zaraditi za svoje troje djece i suprugu. Nakon prve nesreće prije četiri godine, pokušavao je naći posao, išla sam u komunalno preduzeće, gdje mu je otac penziju zaradio, da mu nađu nekog posla, ali nije bilo sluha – ispričala nam je Selvedinova majka Senada.

Selvedin je nakon nesreće prije četiri godine, s još nezaliječenim ozljedama, pokušao smiraj za svoju porodicu naći u Njemačkoj, ali sudbina je htjela da se vrati u BiH i nastavi s rizičnim poslom.

– Radio je pošteno cijeli život i niko se na njega ne može požaliti. U Ilijaš ga je u nedjelju odvela neimaština, nije imao da nahrani svoju djecu, pa je po onoj kiši i nevremenu otišao ponovo tamo gdje je jednom nastradao – u suzama nam je ispričala Senada.

Kako pomoći

Iza Selvedina su ostali supruga Lejla i troje dječice, 11-godišnja Vanesa, dvije godine mlađa Sabrina i sedmogodišnji Sadin. Svi koji žele pomoći ovoj porodici koja je ostala bez svog oslonca, mogu kontaktirati Selvedinovog amidžu Nasira Omerovića na broj telefona 061 771 582.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strahota: Sarajka zapela za armaturu usred Titove ulice, umalo ostala bez oka… Pukla joj i arkada!

Neimenovana Sarajka umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal Avaza da je zapela za...

Možda vas zanima i ovo