Srijeda, 28 rujna, 2022

Majke Srebrenica uputile pismo predsjedniku Hrvatske: Milanoviću, više niste dobro došli u Srebrenicu

Nemojte propustiti

– Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj – poručuju Majke Srebrenice

Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici prije dva dana tokom poslovnog ručka u Sloveniji, oglasilo se Udruženje žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa. Naime, uputili su pismo Milanoviću.

– Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. godine, došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se desio genocid na kraju 21 vijeka, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste.

Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj.

Poruke koje sada šaljete u 21 vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi.

Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

Želimo Vam poručiti da Vi, više niste dobro došli u Srebrenicu.

Pozdrav, poručeno je u pismu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo