Subota, 25 rujna, 2021

Majke Srebrenice: Žalosno je da se Tužilaštvo BiH bavi ‘Bljeskom’, a stotine zločinaca u BiH nije procesuirano

Nemojte propustiti

Iz entiteta RS godinama traže procesuiranje zapovjednika u akciji Bljesak.

Žalosno je da se Tužilaštvo BiH bavi ratnim zločinima, koji su, navodno, počinjeni za vrijeme akcije Bljesak, dok istovremeno u Bosni i Hercegovini na stotine ratnih zločinaca nije procesuirano, poručuju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa”.

“Prioritet u BiH bi trebali biti predmeti ratnih zločina koji su počinjeni na teritoriji BiH, a ne ratni zločini počinjeni na teritoriji druge države. Pozivamo Tužilaštvo BiH da energiju usmjeri na predmete koji su označeni oznakom A Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, a koji su po usvojenoj Strategiji za rad na predmetima ratnih zločina prioritet u radu Tužilaštva BiH”, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH uputilo je Hrvatskoj spisak zapovjednika HV u akciji Bljesak koje treba procesuirati. Inače, operacija Bljesak nikako se nije odnosila na BiH niti su borbe vođene na teritoriji naše države.

Iz entiteta RS godinama traže procesuiranje zapovjednika u akciji Bljesak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo