Utorak, 11 svibnja, 2021

Majkić: Stigla jedinica za podršku MUP-a Kantona Sarajevo

Nemojte propustiti

Zaposleni u zgradi institucija BiH, kojima je u 17 časova završeno radno vrijeme, ne mogu napustiti zgradu iz bezbjednosnih razloga.

duska-majkicPoslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, koja ne može da izađe iz zgrade institucija BiH iz bezbjednosnih razloga, izjavila je Srni da je stigla Jedinica za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, ali da njihovih 14 policajaca ne mogu ništa uraditi.

“Još im nije naređeno da nešto urade”, rekla je Majkićeva.

Ona je dodala da je stigao još i određen broj policajaca u civilu.

Zaposleni u zgradi institucija BiH, kojima je u 17 časova završeno radno vrijeme, ne mogu napustiti zgradu iz bezbjednosnih razloga.

Pripadnici obezbjeđenja ne dozvoljavaju zaposlenima u institucijama BiH da napuste zgradu iz bezbjednosnih razloga, nakon što su lakše povrijeđene dvije žene koje su na vlastitu odgovornost pokušale da izađu iz zgrade.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić podržao je demonstrante.

“Mislim da ste upravu i nemojte popustiti. Ne borite se vi samo za svoju djecu, sada se borite za državu”, rekao je Komšić, nakon čega su mu aplaudirali prisutni ispred zgrade parlamenta BiH.

Ispred zgrade institucija BiH na Marijin dvoru u Sarajevu juče su počeli protesti građana zbog neizdavanja jedinstvenog matičnog broja građana.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I jutros eksplozije u Jerusalemu: Poginula dva Palestinca, više od 100 povrijeđeno

Eskalacija sukoba počela je jučer protestima ispred džamije Al aksa u srcu Starog grada u Jerusalemu tokom obilježavanja Dana...

Možda vas zanima i ovo