Petak, 25 lipnja, 2021

Majku svoga djeteta svirepo zaklao nasred ulice: Potvrđena optužnica protiv Amela Marušića (31)

Nemojte propustiti

Zločin koji je šokirao BiH, Amel je automobilom polo, registarskih oznaka A43-J-736, oborio suprugu i njenu majku, a onda istrčao iz vozila i došao do Nasihe, te je usmrtio sa nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata. Zaklao ju je nožem, te joj glavu bukvalno odvojio od tijela. Potom je izvadio mobitel i pozvao policiju da kaže šta je učinio

Mjesto gdje se dogodio stravičan zločin (Foto: Arhiv)
Mjesto gdje se dogodio stravičan zločin (Foto: Arhiv)

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za svirepo ubistvo koje se dogodilo 23. aprila u centru Kaknja, gdje je 31-godišnji Amel Marušić na ulici zaklao svoju dvije godine mlađu suprugu Nasihu Marušić.

Na prijedlog tužioca, Kantonalni sud u Zenici ranije je produžio pritvor osumnjičenom do 24. jula. Uskoro će, kako doznajemo, biti zakazano ročište za izjašnjenje, a onda, ukoliko Marušić izjavi da se ne osjeća krivim, i početak suđenja

Inače, s obzirom na kvalifikaciju, za ovo krivično djelo je zakonom predviđena kazna od deset godina do kazne dugotrajnog zatvora, odnosno 40 godina.
Stravično ubistvo, podsjećamo, desilo se 23. aprila u Ulici 311. lahke brigade, na pola puta između kružnog toka i motela Tiron, na samom ulazu u Kakanj, naočigled brojnih prolaznika.

Amel je automobilom polo, registarskih oznaka A43-J-736, oborio suprugu i njenu majku, a onda istrčao iz vozila i došao do Nasihe, te je usmrtio sa nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata. Zaklao ju je nožem, te joj glavu bukvalno odvojio od tijela. Potom je izvadio mobitel i pozvao policiju da kaže šta je učinio, sačekao patrolu koja je došla i predao se.

Nasihina majka Hajrija zadobila je lakše povrede lakta i nadlaktice, te je nakon ukazane pomoći u kakanjskom Domu zdravlja puštena na kućno liječenje.

Ona je, podsjećamo, pokušala da spriječi stravični zločin te je i sama povrijeđena.

Amel i Nasiha bili su šest godina u braku i imaju petogodišnjeg sina. Odlučili su se razvesti dva mjeseca prije tragedije, kada je Nasiha napustila njihov dom u Dumancima kod Kaknja i sa sinom preselila kod majke. U momentu stravičnog ubistva sa majkom se vraćala kući i u ruci nosila kesu u kojoj su bile igračke – plastični kamion i lopta, za njenog bratića.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo