Subota, 19 lipnja, 2021

Majstorović: Nevrijeme se zaustavilo na granici Save i Dunava, u BiH stabilno

Nemojte propustiti

Željko Majstorović
Željko Majstorović

Stabilno i toplo vrijeme nastavlja se u našoj zemlji s manjom količinom kiše, izjavio je za Agenciju Fena Željko Majstorović, klimatolog i meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, upitan da li će nevrijeme koje je zahvatilo susjedne zemlje stići i u Bosnu i Hercegovinu.

– Uoči vikenda se odigrao taj sudar toplih zračnih masa koje dolaze s juga i ovih hladnijih iz sjeverne Evrope i taj front je zastao upravo na granici Save i Dunava. Zbog povećane turbulencije zraka, bilo je i jakog vjetra i nižih temperatura. Prodor tog hladnijeg zraka iz sjeverne Evrope je zaustavljen tako da kod nas ostaje i dalje toplo. Inače, prema našoj mjesečnoj prognozi, trebalo bi da februar bude topliji s manje padavina u odnosu na prošlogodišnji prosjek -precizirao je Majstorović.

Dodao je da eventualno u noći između srijede i četvrtka na većim nadmorskim visinama može biti snijega, konkretno u Kupresu i Livnu.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo