Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Makarska: Turističko ljeto se nastavlja s više od 45.000 gostiju

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Pretposljednji vikend augusta na Makarskom primorju, gdje je do potkraj sedmice boravilo 57,5 hiljada gostiju, u znaku je velike smjene turista s brojnijim odlaskom od dolaska gostiju.

Iz hotelskih kuća i turističkih ureda s Makarskog primorja, prema stanju pristiglih rezervacija, informiraju kako će nakon vikenda u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmor nastaviti više od 45.000 turista.

Inače, četvrtog vikenda augusta znatno je povećan promet na Jadranskoj magistrali (D8), gdje se vozi usporeno u dugim kolonama. Od jutros je znatno pojačan i cestom Baško Polje – tunel Sveti Ilija do autoceste i u oba smjera vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u dvije prijepodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, pa je tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je oko sat vremena, a s Hvara prema kopnu čeka se na ukrcaj oko dva sata.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu sa zakašnjenjem od pola sata, sva su mjesta u odlasku popunjena, iako su za udaljenija odredišta uvedene dodatne linije.

Hotelijeri nastavljaju poslovanje s oko 12.000 gostiju, imaju vrlo dobar booking za nastavak ljeta i posezonu te preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Kod privatnih kućevlasnika kao i u autokampovima ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija nije potrebna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo