Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Makarska u šoku: Učenik morao oralno zadovoljavati profesora za prolaznu ocjenu

Nemojte propustiti

Makarska je u šoku! Policija je jutros uhapsila profesora gimnazije zbog sumnje da je počinio krivično djelo djelo spolnog odnošaja nad maloljetnom osobom zloupotrebom položaja, javlja “Index.hr”.

Gimnazija u Makarskoj
Gimnazija u Makarskoj

Kako “Index” doznaje, profesora je učenik oralno zadovoljavao, i to kako bi dobio prolaznu ocjenu! “Radnju” je, kako doznajemo, morao obaviti više puta, jer profesor nije ispunio obećanje koje mu je dao kada ga je nagovarao na blud.

“P…. mi da ti ispravim ocjenu”, rekao mu je, ali ocjenu nije ispravio. Učenik se tada odlučio osvetiti te je pohotnom profi namjestio klopku te sve snimio.

Iz srednje škole fra. Andrije Kačića Miošića u Makarskoj potvrdili su nam da je inkriminirani profesor tokom jutra priveden. Izvor iz škole kaže da s privedenim profesorom ranije nije bilo nikakvih sličnih problema. Policija je ščepala profesora pred školom tako da je cijela Makarska ubrzo doznala za neviđeni skandal.

Premda su optužbe vrlo ozbiljne, a slučaj krajnje mučan, moglo bi se lako dogoditi da od krivičnog postupka ne bude ništa!

Inkriminirani događaj zbio se, naime, prošle godine i sada je osnovno pitanje je li žrtva, tj. učenik bio punoljetan. Ako jest, onda nema obilježja krivičnog djela za koje se tereti profesor pa onda ni postupka, otkiva nam izvor blizak istrazi.

U svakom slučaju, osumnjičenog profesora nakon ispitivanja pustit će na slobodu jer, kako doznaje “Index”, nema uslova za određivanje istražnog zatvora! Nije baš najjasnije zbog čega profesor ne bi mogao ponoviti djelo, ako ga puste nazad u školu.

Bez sumnje radi se o velikom skandalu, ravnom onom lanjskom kada se otkrilo da je župnik u Prološcu Fra Ante Madunić spolno iskorištavao maloljetne župljanke te im prijetio uskratom novčane pomoći ako odbiju. Madunić je nedavno nepravosnažno i osuđen na zatvorsku kaznu, još je veliko pitanje što će biti s bludnim profesorom iz Makarske…

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo