Nedjelja, 1 listopada, 2023

Makarska “vrvi” od Bosanaca i Hercegovaca, kažu da je svaki treći gost iz naše zemlje

Preporučeno

– Susjedi iz BiH i dalje su apsolutni broj jedan kad se radi o noćenjima za prvomajski vikend

Makarska je omiljena destinacija Bosanaca i Hercegovaca, a to su potvrdili i ovogodišnji prvomajski praznici.

Naime, kako piše Makarska-danas, naši državljani su ove godine činili gotovo 34 posto ostvarenih noćenja, a 2019.godine čak 39 posto.

– Susjedi iz BiH i dalje su apsolutni broj jedan kad se radi o noćenjima za prvomajski vikend, što veseli jer prethodne dvije godine nismo imali ovakve rezultate zbog pandemije – piše ovaj portal.

Upravo se čita:  "Ima posla, ali izgleda nema zainteresovanih": Pekar očajan, nudi platu od dvije hiljade KM, ali nikako da nađe pravog radnika

Nijemaca, koji su nakon turista iz BiH drugi, također je više, i to za 53 posto. I Slovenci, koji su treći na skali najbrojnijih tržišta, čine značajan dio sa 615, što je gotovo 82 posto više nego 2019. Austrijanaca je više za okruglih 100 posto.

S druge strane, agresija Rusije na Ukrajinu utjecala da je broj Poljaka bio veoma mali, svega 477 noćenja tokom tri dana, dok su 2019. godine bilježili 1.816 noćenja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo