Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Malena Tara kući otišla bez mame, porodica traži istragu smrti porodilje

Autor:Blic.rs

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Dragana se suprugu preko telefona žalila da je sva u krvi, ali porodica nije mogao da pretpostavi šta će uslijediti, pogotovo jer je svo to vrijeme bila u bolnici. Nesretna žena na kraju je praktično iskrvarila na smrt.

Priča Boris Savić, suprug Dragane Savić (34) koja je preminula usljed iskrvarenja nakon porođaja u Kliničkom centru u Nišu u noći između 23. i 24.avgusta, piše Blic.

Poslije osam dana, djevojčica koja je rođena sa nešto više od dva kilograma i u međuvremenu je dobila ime Tara, po želji starije sestre, danas je izašla iz porodilišta.

Boris je po kćerkicu doša u pratnji starije kćerke jane, kao i najuže rodbine preminule supruge. Ali među njima nema mame Dragane.

Boris kaže da poslije osam dana od Draganine smrti još ne znaju šta se desilo i sve okolnosti pod kojima je Dragana preminula.

– Otišla je zdrava i prava na porođaj, ništa joj nije smetalo, do zadnjeg minuta smo se dopisivali – prisjeća se Boris večeri tokom koje nije ni slutio da će ga ujturu sačekati najstrašnija vest i nastavlja:

– Prije nego smo pošli, rekla bi da joj nije bilo dobro, vidjelo bi se da je bilo nekog krvarenja, morala bi neke simptome da ima. Ne mogu samo da kažu – problem sa zgrušavanjem krvi. Zbog čega se to unutra desilo? Šta je uzrok? Od 14 do 19 časova imali su pet sati, da urade testove na trombozu prije porođaja, ako tog nalaza nije bilo u dokumentaciji. Ili do 22 časa kada mi je napisala „krv je na sve strane oko mene“. Ako je falio nalaz za trombozu iz nekog razloga, mogli su to da odrade u bolnici. To je opet njihov propust. Žena živa zdrava i prava otišla. Ako je samo taj jedan dokument falio, i to su mogli da provjere. Morali su dodatne analize da odrade prije porođaja – smatra Boris kometnarišući i to što su ljekari nakon smrti njegove supruge rekli da je za njih cijeli ovaj slučaj “enigma”.

On kaže da su mu dali potvrdu u porodilištu da potpiše da je Dragana porođena u 34, 35 nedjelji, što nije istina, zbog čega nije želio da parafira takav dokument.

– To je sedmi, osmi mjesec, i tu se stvarno stvaraju komplikacije prilikom porođaja. Dragani je termin bio 1. septembar, što je 38, 39. nedjelja. Ja sam rekao da neću da potpišem da je porođaj bio u 34. nedjelji kad to nije tačno. Mogu i dokumentaciju da donesem od doktorke koja joj je vodila trudnoću. Sve ima dokumentovano da je termin bio 1. septembar. Pošto sam bio uporan, promijenili su potvrdu pa sam tek to potpisao – kaže Boris.

Još se čeka obdukcija

Prema njegovim riječima, sačekaće rezultate obdukcije nakon čega će sa advokatom odlučiti o daljim koracima.

Kako je Blic pisao, direktor GAK dr Bojan Lukić rekao je nakon što je Dragana preminula da je nakon porođaja koji je protekao potpuno uredno „osim što je bio četiri do pet nedjelja prije termina“, kod porodilje došlo do popuštanja njenog sistema za koagulaciju i ona je stradala od iskrvarenja uprkos svim preduzetim mjerama.

Dr Lukić je rekao da se čekaju nalazi sa obdukcije da bi komisija Kliničkog centra za provjeru kvaliteta stručnog rada mnogla da da svoje mišljenje i da do tada se ne može reći ništa više.

On je rekao da je porodilja po svim nalazima bila zdrava i da ništa nije ulazivalo da od bilo čega boluje, a pogotovo od poremećaja koagulacije, te da je i za njega „enigma šta se dešavalo“.

Dragana se suprugu preko telefona žalila da je sva u krvi, ali porodica nije mogao da pretpostavi šta će uslijediti, pogotovo jer je svo to vrijeme bila u bolnici. Nesretna žena na kraju je praktično iskrvarila na smrt.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poznat “cjenovnik” seksualnih usluga u banjalučkom hotelu

Portparolka PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je da je ova akcija bila usmjerena na borbu protiv droge i...

Možda vas zanima i ovo