Subota, 24 rujna, 2022

‘Malina respiratori’ nisu pronađeni u Covid odjelima KCUS-a?

Autor:N1

Nemojte propustiti

– Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti – saopšteno je iz Tužilaštva

Nakon što su tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz asistenciju tužioca Tužilaštva BiH, jučer boravili nekoliko sati u prostorijama KCUS (kako je saopšteno do 21:30), kako N1 nezvanično saznaje, iz nekoliko izvora, sporni ACM812A respiratori, nisu pronađeni na COVID odjelima, nego na drugoj lokaciji, i bili su van upotrebe.

Iz Tužilaštva KS danas je saopćeno kako su po službenoj dužnosti formirali predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa s KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela.

“Poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove praovsudne institucje u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi. Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzirom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima”, saopćila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Željko Komšić otvoreno: “Ono što će uraditi Christian Schmidt ovisi od rezultata izbora, njegov potez će ići u tom pravcu”

- Njegov potez će ići u tom pravcu da pojača podjelu zemlje ili da odustane od tog plana -...

Možda vas zanima i ovo