Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

‘Malina respiratori’ nisu pronađeni u Covid odjelima KCUS-a?

Autor:N1

Nemojte propustiti

– Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti – saopšteno je iz Tužilaštva

Nakon što su tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz asistenciju tužioca Tužilaštva BiH, jučer boravili nekoliko sati u prostorijama KCUS (kako je saopšteno do 21:30), kako N1 nezvanično saznaje, iz nekoliko izvora, sporni ACM812A respiratori, nisu pronađeni na COVID odjelima, nego na drugoj lokaciji, i bili su van upotrebe.

Iz Tužilaštva KS danas je saopćeno kako su po službenoj dužnosti formirali predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa s KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela.

“Poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove praovsudne institucje u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi. Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzirom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima”, saopćila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo