Petak, 30 rujna, 2022

Malinari u dijelu BiH najavljuju velike proteste: “Nismo dobili ni feninga…”

Autor:Fena

Nemojte propustiti

“Iz firme niko ništa ne govori, niko ništa ne zna, samo prebacuju lopticu jedni na druge. Mi više nemamo vremena čekati.”

Proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika najavili su novi protest ispred preduzeća Natural food u Vitezu nakon što je istekao rok koji su dali poduzeću za plaćanje voća koje su pobrali i predali do polovine jula.

Emir Grizić, proizvođač malina i jagoda iz Busovače, kazao je da malinari sutra idu u policiju najaviti novi protest.

“Ništa još nije uplaćeno, u ponedjeljak idemo policiji najaviti novi protest na kojem će biti puno više ljudi”, rekao je Grizić.

S firmom su, kaže, u kontaktu, ali ne dobivaju nikakve odgovore.

“Iz firme niko ništa ne govori, niko ništa ne zna, samo prebacuju lopticu jedni na druge. Mi više nemamo vremena čekati. Tražit ćemo svoje maline natrag, a na prošlom sastanku obećali su nam, ako ne uplate u dogovorenom roku, da su saglasni s tim da nam vrate maline”, istaknuo je Grizić.

Protest će, dodaje, biti najdalje do srijede, a kao i prošli put, iz preduzeća nisu odgovorili na naše telefonske pozive.

Podsjetimo, oko 300 proizvođača ove godine od firme nije dobilo niti feninga iako su čitavo vrijeme uredno predavali proizvode.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo