Utorak, 21 rujna, 2021

Maloljetnik nožem ubo vršnjaka na Grbavici

Nemojte propustiti

Buran vikend u Sarajevu. Dva napada nožem, od čega je jedan bio pokušaj ubistva. Također, uhapšen je osumnjičeni za napad i pokušaj ubistva koji se u petak desio u naselju Dobrinja.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Maloljetni Š. R. (1997) je u subotu oko 18:10 sati ubo nožem u grudni koš svoga vršnjaka H. K. (1997), obojica iz Sarajeva. Napad se zbio u Zagrebačkoj ulici na Grbavici, a H. K. je zadobio teške povrede te je prebačen u bolnicu Koševo. Dva sata poslije policija je uhapsila Š. R. kojeg se sumnjiči za pokušaj ubistva, te je predan u Odsjek za zadržavanje MUP-a KS, javlja sarajevski Klix.

Drugi se napad odigrao na Ilidži u subotu u 20:30 sati, gdje je došlo do verbalnog sukoba između L. A. (1993) i maloljetnog H. N. (1997), nakon čega je H. N. nožem nanio lakše povrede noge L. A. Potom dolazi do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, na jednoj strani su bili L. A., H. A. (1992) i H. E (1994), a na drugoj je uz H. N. bio još i K. S. (1997). Povrijeđenom L. A. je ljekarska pomoć pružena u bolnici Koševo, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, a policija radi na rasvjetljavanju događaja i procesuiranju osoba osumnjičenih za nasilničko ponašanje.

Sinoć oko 23:10 sati uhapšen je O. S. (1994) koji je na području općine Novi Grad u petak nožem napao G. B. (1988) i nanio mu tri ubodne rane te povrede opasne po život. G. B. je zbrinut u bolnici Kasindol gdje mu se ljekari bore za život, a O. S. će biti procesuiran za pokušaj ubistva, piše pomenuti portal

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo