Petak, 18 lipnja, 2021

Maloljetnik prešao Dunav ivicom mosta

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Snimak maloljetnika koji bez ikakve zaštite prelazi Varadinski most, hodajući ogradom koja je tanja od gimnastičke grede, šokirao je Novosađane.

Snimak objavljen na sajtu Youtube potvrdio je priče da se svake godine, među novosadskim maturantima, održava igra „kukavice“. Pobjedu odnosi mladić koji se usudi na samoubilački prelaz preko Dunava.

Na snimku koji ostavlja bez daha, mladić u bijeloj majici kratkih rukava i trenerici, penje se na tanušnu ogradu mosta. Most dug 357 metara prešao je za nešto više od 6 minuta. Sve vrijeme je rizikovao da padne u Dunav, koji je na tom mjestu veoma dubok. Dok je prelazio poslednju četvrtinu mosta, borio se i sa vjetrom.

Pored njega prošlo je najmanje desetak prolaznika i biciklista, ali niko nije pokušao da ga odgovori od samoubilačkog poduhvata. O ovom mladiću, čije je lice vidljivo u posljednjim sekundama amaterskog filma, zna se samo da se zove Miloš.

– Da je pao, ja bih plakao – napisao je Milošev poznanik, autor snimka postavljenog na Youtube.

Zahvaljujući ovom snimku, potvrđena je tačnost priče da se novosadski srednjoškolci svake godine klade i ivicom mosta organizuju prelaz preko Dunava.

– Dvojica ili trojica, obično maturanti, počnu da se hvale da će ove godine preći most. Odredi se „buker“ i njemu se daju opklade. Prošle godine se skupilo 100 eura za onog ko pređe most – priča Velimir R. (17), učenik jedne novosadske gimnazije.

Ovakva vrsta ruleta prvi put se pominjala šezdesetih godina, kada je bilo popularno šetati se lukovima Žeželjevog mosta. Tada je zabilježen i prvi prelazak Varadinskog mosta, bočnom stranom, preko cjevovoda. U Ginisovoj knjizi je zabilježeno da je Boris Radovanović 1996. godine preko širokih lukova Žeželjevog mosta prešao automobilom i motorom.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo