Subota, 25 rujna, 2021

Marija Šerifović u šoku: Kačavenda služio božićnu liturgiju u Bijeljini?!

Nemojte propustiti

Zvanično penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, koji od 2012. godine skinuo mantiju nakon brojnih optužbi zbog širenja bluda, nemorala, razvrata i pedofilije, vratio se, izgleda, u redove Srpske pravoslavne crkve, pošto je u manastiru Svete Petke u Bjeljini služio božićnu liturgiju, navodi Telegraf. rs.

Srbijanska pjevačica Marija Šerifović zgrožena je slikom koja je pokazana na bijeljinskoj televiziji koja je uživo prenosila liturgiju.

– Mira nema bez Božje pomoći, ljubavi nema bez čistog srca, plemenitosti bez dobrih namera, pravoga života bez hrišćanskog i života bez držanja deset Božjih zapovesti. Nema, i onaj koji se ne pridržava, ne može se nazvati sinom Božjim, riječi su kojima se episkop zvorničko-tuzlanski poznat po optužbama za bljubu mladića, kao i po optužbi za silovanje dečaka Milića Blažanovića.

On je, podsjećamo, penzionisan 2012. godine. Spekulisalo se i da je umiješan u šverc crkvenog mobilijara iz Rusije uz podmićivanje graničara, automatsko oružje ispod kreveta…

Sinod je na osnovu prijave trojice maloljetnika oformio komisiju za istraživanje pedofilije, a krivicu Kačavende je potvrdilo 40 sveštenika.

U zvaničnom sudskom postupku dokazi su priloženi, krivica dokazana, ali presuda nikada nije izrečena.

Sabor SPC ga je penzionisao. Od tada nalazi u manastiru Sveta Petka u Bijeljini, prenosi Telegraf.rs.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo