Subota, 22 siječnja, 2022

Marinko Čavara reagovao na otkazivanje Milanovićeve posjete: Hvala mu za sve što je učinio za BiH, sigurnosna situacija je jako je složena

Autor:HMS

Nemojte propustiti

Marinko Čavara je trenutnu sigurnosnu situaciju u BiH ocijenio složenom

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović trebao je protekli vikend prilikom boravka u BiH posjetiti i obilježavanje 28 obljetnice humanitarnog konvoja Bijeli put u Lašvanskoj dolini. Ipak, kako su naveli iz njegovog ureda, iz sigurnosnih razloga njegov dolazak u BiH je otkazan, zbog čega je na ovoj manifestaciji o razlozima otkazivanja posjete govorio i predsjednik FBiH Marinko Čavara.

– Pretpostavljam da su obavještajne službe procijenile da bi bilo teško osigurati njegov dolazak. Ja mu se zahvaljujem za sve što je učinio za BiH, rekao je Čavara.

On je trenutnu sigurnosnu situaciju u BiH ocijenio složenom, prenosi HMS.

– Sigurnosna situacija jako je složena, kao i politička situacija te kao i u svakom političkom urnebesu sigurnost svake osobe i svakog stanovnika dođe u pitanje što mislim da treba mijenjati, komentirao je predsjednik FBiH.

Podsjećamo, mediji su jučer pisali kako je odluka da ne ide u BiH isključivo Milanovićeva, a Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) na sto mu je samo dostavila informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan.

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo