Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora šokirao javnost: Dan bijelih traka je obična “gej parada”

Nemojte propustiti

Nakon što je prijedorski gradonačelnik Marko Pavić dao sramotnu izjavu, u kojoj je Dan bijelih traka opisao kao ‘običnu gej paradu’, mnogi su burno reagovali. Između ostalih i Refik Hodžić, prijedorski aktivsta koji je na svom Facebook profilu napisao:

marko-pavic“Na molbu novinarke da prokomentariše zahtjeve aktivista okupljenih u Prijedoru na Dan bijelih traka, prijedorski gradonačelnik Marko Pavić je izjavio da “opština Prijedor nema ništa sa tim slavljem.” Na opasku zgranute novinarke da se ne radi ni o kakvom slavlju, već komemoraciji preko 3.000 ubijenih Prijedorčana, Pavić je odgovorio: “Ma to je jedna obična gej parada!” To je taj evropski gradonačelnik godine po izboru Centra za promociju civilnih inicijativa.

Ovu sramnu izjavu dao je čovjek koji godinama opstruiše građanske aktiviste u Prijedoru. Jučer je zabranio Prijedorčanima da šetaju glavnim trgom, što su aktivsti ignorisali.

Izvor: Tacno.net

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo