Marš mira: I Fadila Novalića pripadnici FUCZ- častili pićem i hranom | | Bh-index

Marš mira: I Fadila Novalića pripadnici FUCZ- častili pićem i hranom

Izdvojeno    Datum: 10.07.2019.    
Autor: Redakcija

Foto: FUCZDolazak više od pet hiljada učesnika Marša mira u Memorijalni centar Potočari očekuje se danas u predvečernjim satima.

Jutros je po kišnom vremenu započela i treća posljednja etapa ovogodišnjeg Marša mira Nezuk-Potočari kojom se obilježava proboj preživjelih Bošnjaka Srebrenice na slobodnu teritoriju u julu 1995. godine.

Uposlenici FUCZ na nekoliko lokacija na dijelu trase Marša mira kojom prolazi kolona i danas su pružali podršku učesnicima dijeleći hranu i vodu.

Foto: FUCZ

Na lokaciji između Bukve i Buljima s kolonom je na punkt FUCZ, na kome se nalazio i direktor Fahrudin Solak, stigao i Federalni premijer Fadil Novalić, jedan od učesnika ovogodišnjeg trodnevnog Marša mira, koji je, zajedno sa ministrima Salkom Buvarevićem i Edinom Ramićem, danas krenuo najzahtjevnijom dionicom trase od Kameničkog brda do Buljima u dužini od 10 kilometara.

To je izvorna trasa iz jula 1995. godine kojom se ove godine po prvi put kreće kolona Marša mira i na kojoj je organizovana prva zasjeda i ubistvo više od hiljadu civila, a toliko ih je i zarobljeno.

Foto: FUCZ

Nakon kratkog odmora i razgovora sa Fahrudinom Solakom direktorom FUCZ, premijer Novalić i ministri Bukvarević i Ramić, zajedno sa ostalim učesnicima marša, nastavili su put prema Potočarima.

Dolazak više od pet hiljada učesnika Marša mira u Memorijalni centar Potočari očekuje se danas u predvečernjim satima.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.